Ha Long pentagon more than the sum of its corners

By Minh Trang   June 1, 2020 | 10:29 am GMT+7

A fortress-like design in bustling Ha Long Bay hides a tranquil and nature oriented heart.

Located in Ha Long Town in northern Quang Ninh Province, the house stands out among its neighbors as homeowners want to create a house that will connect people and nature amid the growing tourism.

Located on a 500-meter-square plot in Ha Long Town, the northern province of Quang Ninh, the house stands out among its neighbors in an environment beset by booming tourism.

Creating a space where people can live in a forest, the architects designed a pentagon within a pentagon that establishes spatial layers of interior and semi-exterior spaces filled with greenery.

Architects designed a pentagon within a pentagon that establishes layers of interior and semi-exterior spaces filled with forest-like greenery.

The villa features a lot of plants in the semi-exterior space between the two, which serves as a place for gardening, sightseeing and other activities. The exterior layer is made by rough exposed concrete, which is similar the stone found in Ha Long Bay.

A rough, exposed outer shell of concrete, mimicking stone found across Ha Long Bay, adds a sense of perspective and distancing.

Bedroom with a view of greenery.

Many a family take root in the bedroom.

Surrounded by nature, the villa harmonizes with the natural environment and becomes place where residents can look at the bay as well as connect with their neighbors via multiple windows on the outer layer.

Large panes of glass offer discreet views of the bay without compromising on privacy.

Dozens of trees are planted on the roof.

Trees add a green, jagged edge to the symmetrical terrace.

The villa blueprint.

The villa rendered in 3D.

Photos by Hiroyuki Oki

 
 
go to top