Architects create green oasis in downtown Saigon

By Minh Trang   November 26, 2020 | 05:30 pm GMT+7
A villa in Saigon's District 3 eliminates unnecessary spaces to ensure there is a single large garden instead of multiple small green areas.
Located on a 538-sq-meter plot in downtown Saigon, the villa belongs to an owner who wants not only a comfortable but also convenient living space to relax amid the bustle and hustle of the urban rat race.

The 300-square-meter villa belongs to a person who wants a comfortable and convenient living space amid the urban hustle and bustle.

The idea is to create a living space that hover above a garden, giving homeowners the feeling of walking on bridges. as natural light.

The idea was to create a living space above a garden, giving occupants a feeling of walking on bridges.

A thin steel layer separates the villa from its outside. In the future, lianas will its plants all over the steel layer and create a natural layer protecting the building.

A steel gate separates the house from the outside but soon creepers will cover it, creating a natural layer of protection.

The villa has a basement and three floors. Architects tried to create a big garden instead of a few small green zones by eliminating unnecessary spaces and furniture inside the villa.

The villa has a basement and three floors. Architects tried to create a large garden intertwined with the house instead of having a few small green areas. To do this they had to eliminate unnecessary spaces and furniture.

The minimalist living room has a natural curtain made of lianas, allowing sunlight to enter.

The minimalist living room has a natural "curtain" made of creepers, which allows sunlight in.

The balcony on the top floor allows residents to relax and connect with their surrounding neighborhood, which includes historical buildings such as Tan Dinh Church, and Tan Dinh Market.

A balcony on the top floor helps connect with the neighborhood, which includes historical buildings such as Tan Dinh Church and Tan Dinh Market.

Architects maximized the use of roller shutter systems to erase the separation between the outside and inside.

Architects used roller shutters to minimize the separation between the outside and inside.

The inside contains many spaces with the intertwine between light and dark, and the raw materials of concrete and stones.

The inside has many spaces that combine light and dark, and concrete and stones are ubiquitous.

The villa is surrounded by greenery and natural light.

The villa is surrounded by greenery and natural light.

Photos by Oki Hiroyuki

 
 
go to top