Mekong Delta oasis provides repose from daily grind

By Minh Trang   May 20, 2020 | 04:35 pm GMT+7

Behind a high wall in southern My Tho Town hides a magic mix of green tranquility.

Located on a 700-meter-square plot in southern My Tho Province, the house is inhabited by a three-generation family.

Located on a 700-meter-square plot in My Tho Town, the house is inhabited by a three-generation family.

To prevent noise and dust from the interprovincial road outside, designers decided to buils a 7 meter high wall, which also plays as a sunlight filter as the plot is located in east-west direction.

To prevent noise and dust from the interprovincial road outside, designers decided to build a 7-meter-high wall, which also acts as a sunlight filter.

Tropical plants are dominant in every corner, combining with rough materials to create an eco-friendly space.

Tropical plants are dominant in every corner, combining with rough materials to create an eco-friendly, industrial space.

The first floor is higher than the ground. 

The first floor looms over the ground below. 

The land plot is filled with various kinds of plants and flowers. 27 percent of the plot is used for living space.

A total 27 percent of the plot is used as living space.

Plants are grown at many areas in the house, along the 64-meter-square pool, which also connects all spaces of the house.

Plants are grown along the 64-meter-square pool, where all spaces seem to converge.

The living room is located between a swimming pool and a small garden, offering a full view of the outside. 

The living room is located between the swimming pool and a small garden, trapping occupants in nature. 

The kitchen and dinning area are interconnected with the greenery outside. A system with two layers of roll up doors (one is made of stainless steel, the other is made of aluminum) protects the inside from bad weather and security issues. 

Two retractable doors (one of stainless steel, the other of aluminum) protect the interconnected kitchen and dining area. 

The grandparents bedroom is in the front, with a view of the garden and the swimming pool. The porche plays as a place to gather and talk and avoid sunlight from entering the room.

The grandparents' bedroom lies at the front, with a full view of the garden and pool, screened by a welcoming porch. 

Minimalist parents bedroom with a big window, giving a great view of the greenery.

Minimalism is key to the parents' bedroom.

Minimalism is also used in the childrens bedroom, with a unique table and huge window.

The children's bedroom is reminiscent of Japanese design.

Glass windows bring sunlight into the restroom.

Glass windows allow natural light to penetrate the washroom.

Taking one year to construct, the house, lying on the road, sets up a boundaries for homeowners to enjoy their privacy amid the bustle and hustle from the outside.

Taking one year to construct, the house affords its owns respite from the hustle and bustle outside.

Photos by MM++ architects.

 
 
go to top