Double facade fills Hanoi super tube house with wind and sunlight

By Minh Trang   February 18, 2020 | 02:17 pm GMT+7

​Hanoi tube house designed with double facade creates peaceful escape from bustling city streets.

CH House is designed for three family generations who wanted to create a harmonious space in the city life in the District of Ha Dong, Hanoi. Photo by Oddo Architects.

CH House provides a three-generation family a harmonious refuge in the district of Ha Dong, Hanoi. 

The house has a double facade. The outer layer is made of perforated cement blocks and a steel frame glass inner layer. It provides cover from the sun, the dust and allowing natural ventilation throughout the entire house, 4,2 meters width and 35 meters length. Photo by Oddo Architects. 

The outer layer of its double facade is made of perforated cement blocks while the inner layer consists of steel framed glass. The design offers cover from the sun and dust, allowing natural ventilation to penetrate the entire house, 4.2 meters in width and 35 meters in length.

A large window in the front highlight the facade. Photo by Oddo Architects.

A large facade window allows natural light to feed inner greenery. 

Grapefruit and starfruit trees, all familiar to Vietnamese, are planted in the house. An automatic watering system also help homeowners save time when it comes to taking care of the trees. Photo by Oddo Architects.

Familiar grape- and starfruit trees across the house are maintained via an automatic watering system, saving precious time and energy. 

The interior designs are inspired by Hanoi traditional houses with green spaces and sunlight. The architects want to create a link between homeowners and the nature which is very often missing in the city. Photo by Oddo Architects.

Interior design is largely inspired by traditional Hanoi homes, creating the usually missing link between city inhabitants and nature. 

Open spaces facilitate connection among family members. Photo by Oddo Architects.

Open spaces facilitate connection among family members. 

The quiet area is at the innermost of the house, including the grandparents’ bedroom and the parents’ bedroom. Meanwhile, the childrens bedroom are in the front. Photo by Oddo Architects.

Two bedrooms at the back serve as refuge for older generations, with a kids’ bedroom situated at the front of the house. 

The common spaces  area such as the living room or dining room are designed  in different levels with varying ceiling heights in order to compose open continous space to maintain communication among family members. Photo by Oddo Architects.

Common areas like the living or dining rooms are designed at different levels to replicate the notion of space. 

Blueprint of the 1st and 2nd floor. Photo by Oddo Architects.

Blueprint of the 1st and 2nd floor. 

Blueprint of the 3rd and 4th floor. Photo by Oddo Architects

Blueprint of the 3rd and 4th floor. 

Introduction video of the house. 

                                                                                                             Photos by Oddo Architects.

 
 
go to top