Da Nang house of wind that began with a love story

By Minh Trang   October 20, 2020 | 07:15 pm GMT+7
A couple in central Da Nang City built their wind-inspired nest after 10 years of separation.
Falling in love with each other at high school, the couple in Da Nang was separated as the man had to move in Ho Chi Minh City to live with his family, leaving his first love. After nearly ten years, he returned and found out the right one is the girl he loved at high school.After tying the knot, they built the 125-meter-square house to put and end to their years of being separated.

After falling in love with each other at high school, they were separated as the man moved to Ho Chi Minh City with his family. After nearly 10 years he returned and discovered the right girl was the one he had loved at high school.
After tying the knot, they built a 125-square-meter house that stands out in the neighborhood with its curved roof, symbolizing the wind passing by. The wind was indeed the inspiration for the homeowners and architects in building it.

The house must ensure that the wind is circulated throughout, so architects divided it into three main blocks (working space, living space and garden) with a lot of greenery, which combines with the koi pond in the garden to keep the house cool on hot summer days.

The house must ensure that the wind is circulated throughout, so architects divided it into three main blocks (working space, living space and garden) with a lot of greenery, which combines with a pond of koi fish in the garden to keep the house cool on hot summer days.

The house also has some small gardens under the voids. Beside the aesthetic factor, these voids are also combined with the door systems to form ventilation systems, air convection which is very important for the house.

There are plants in many places around the house.

The living room has wooden furniture with brown shades and a bamboo curtain separating it from other rooms.

The living room has wooden furniture and a bamboo curtain separating it from other rooms.

Large glass doors give homeowners opportunities to enjoy the sunlight while being inside, connecting them with nature.

Large glass doors enable the occupants to enjoy nature.

Wooden furniture in the bedroom creates a sense of coziness.

The bedroom too has a lot of wood.

To have more space, architects designed a bookshelf that also works as a staircase leading to the attic floor.

To save space, architects designed a bookshelf that doubles up as a staircase leading to an attic.

The house with a curved roof looks outstanding at night.

The house with its curved roof at night.

Photos by Bui Minh Quoc

 
 
go to top