VnExpress International
The most read Vietnamese newspaper
Get Newsletter| Contact us |
Follow us on       

Wooden blind adds stylish finish to HCMC home

By Minh Trang   March 11, 2022 | 10:00 pm PT
A blind made of iron, wood and grinding stone adds a unique rustic texture to a home in Ho Chi Minh City's Tan Binh District.
From a project built 20 years ago, a 400 m2 house in Tan Binh district was renovated for a young couple.

Architects renovated a 400-square-meter house built 20 years ago for a minimalist and nature-loving young couple.

In order to meet the requirements of minimalist living and nature-loving homeowners, the architects kept the structural frame and cover of the old house and removed the redundant details.

In order to meet the requirements of function and aesthetics, the architects only retained the framework and exterior layer of the old structure.

After the renovation, the appearance of the building is more modern and rustic. In particular, the house is covered with an iron and wooden curtain.

After the renovation, the appearance of the building is more modern and rustic.
In particular, the house is covered with a blind made from iron and modified pine wood, which has been heat-treated to better withstand the weather.

The curtain uses modified pine wood, which has been heat treated to better withstand the weather. The construction process of the slab is 10 days long, requiring two teams of fine art iron workers and carpenters.

It took 10 days to build the blind, requiring two teams of ironworkers and carpenters.

The iron and wood curtain both cover part of the old structure and block the sun for the house facing southwest. It also creates a framework for climbing plants and brings a new and different architectural form.

The blind provides some shade for the house facing the southwest and creates a framework for climbing plants to thrive.

The space is divided and continued according to the activities of family members.

The living space is divided according to the daily activities of the residents.

The common living space is connected, but there is still a partition between the kitchen and the living room to ensure privacy when there are guests visiting.

Though they are connected, there remains a partition between the kitchen and living room to ensure privacy when guests are visiting.

The dining room and kitchen, where the family spends a lot of time, opens to a small garden for members to relax while cooking and eating.

The dining room and kitchen are connected to a small backyard for members to relax while cooking and eating.

As requested by the owner, the building uses neutral colors typical for the minimalist style.

As requested by the owner, the building uses neutral colors typical of the minimalist style.

Trees are arranged throughout the house so that from the bathroom, residents can also see green.

Trees are arranged throughout the house so residents can enjoy greenery even from the bathroom.

Not only trees, the materials used in the construction are also reminiscent of nature such as wood, Da Nang green and black stone, grinding stone.  Construction completed in 2020.

Not only trees, but also materials used in the construction are reminiscent of nature like wood, grinding stone and others. The house was completed in 2020.

Photos by Quang Tran

 
Enjoy unlimited articles and premium content with only $1.99 Subscribe now
 
go to top