Son La house offers abundance of green living

By Minh Trang   August 31, 2021 | 05:15 pm GMT+7
A home in northern Son La Province boasts ample common space and nature for a three-generation family seeking to intermingle and relax.
Located in the center of Son La Town, the house is built on two plots with a total area of more than 140 meters square. Combining two plots allows homeowners to have a larger living space instead of a traditional tube house.

Located in the center of Son La Town, the house is built on a plot with a total area of more than 140 meters square.

The three-generation family wanted to have a house with a lot of greenery and natural light. Notably, they wanted plenty of space for their four children to play. Architects give the house a distinctive facade with a lot of voice for homeowners to enjoy natural light and plant trees on their balconies.

The three-generation family wanted to have a house with a lot of greenery and natural light. They wanted plenty of space for their four children to play.
Architects gave the house a distinctive facade for homeowners to enjoy natural light and plant trees on their balconies.

Common spaces like the living room and kitchen are intertwined with greenery, allowing more cool air to be circulated to every part of the house. Dark colors with white and curves help soften the space and bring comfort to residents.

Common spaces like the living room and kitchen are intertwined with greenery, allowing more cool air to circulate through the house. Dark colors with white and curves help soften the space and bring comfort to residents.

A skylight is located at the back of the house, which usually receives the least light.

A skylight is located at the back of the house, which usually receives the least light.

Plants and the skylight are intertwined around the bedrooms and common areas, forming a space of natural light and wind.Each floor has a common area for family members, where children can play together, where grandparents, parents, children can always see and talk to each other every day.

Plants and skylight are intertwined around the bedrooms and common areas, forming a space of natural light and wind.
Each floor has a common area for family members to intermingle as they wish.

All bedrooms have windows receiving natural light from the skylight.

All bedrooms have windows receiving natural light.

The facade is inspired by hands that are cherishing each green patch.

The facade is inspired by hands cherishing a green patch.

Photos by Trieu Chien

 
 
go to top