Nghe An house intertwines with lush gardens

By Minh Trang   October 17, 2020 | 09:00 am GMT+7

A traditional tube house in central Nghe An Province is constructed with intertwined gardens and an outdoor staircase embracing an old avocado tree.

[Caption]rwr

The 135-meter-square tube house is located in a small alley of the province's Vinh Town. Its homeowners, a local man and his mother, wanted to have a comfortable living space with a minimalist style at an affordable cost. Architects decided to introduce the rural spirit to the urban dwelling by incorporating a garden at the front, the middle, and on the second floor.

The entrance with a front garden becomes a place for residents to hang out and children to play.

The entrance with a front garden offers residents a space to hang out and play.

Minimalist furniture inside glass walls, which allow natural light to enter.

Minimalist furniture inside glass walls, which allow natural light to enter.

There is an avocado tree on the land plot, so architects have convinced the homeowners to keep the tree instead of cutting it down. Later, they have built an outside staircase embracing the plant, which will become a friend witnessing their future life.

Architects convinced the homeowners to keep the old avocado tree present on the plot, designing the outside staircase around it.

The staircase becomes a highlight of the middle garden, connecting the space downstairs with the greenery on the second floor.

The staircase helps connect the downstairs living area with the second floor greenery.

The middle garden connects two blocks of the house.

The middle garden connects two blocks of the house.

A window on the second floor has a garden view. The house uses traditional descending red brick roofs, connecting blocks with the gardens and make the whole construction more sustainable under the scorching sun of central Vietnam.The construction costed VND750,000 ($32,359).

A window on the second floor has a garden view. The house uses traditional descending red brick roofs, connecting blocks with the gardens and making the whole structure more durable under the scorching sun of central Vietnam. Construction cost VND750 million ($32,359).

Photos by Trieu Chien

 
 
go to top