Hanoi tube house narrow in shape, broad on design

By Minh Trang   July 4, 2020 | 12:00 pm GMT+7

Facing the West, a tube house in Hanoi dons a wooden face to mitigate solar radiation, promoting internal tranquility and privacy.

The 120-meter-is located in a neighborhood area in Hanoi. To make the house stand out, architects decided to make a special facade with with wood lamination system, reducing solar radiation, also playing the role of shaping the building.

The 120-meter-square home is located in a Hanoi neighborhood. To make the house stand out, architects decided to create a special facade with wood lamination, reducing solar radiation, and helping to shape the exterior.

The front garden is raised to create space for a garage.

The front garden is raised to create space for a garage.

The house is designed with two opened sides in the front and tha backm, ensuring maximum lighting and ventilation.

The house is designed with two open sides in the front and the back, ensuring maximum lighting and ventilation.

Staircase is places at the back to save more space inside. Because the tube structure is often narrow horizontally, saving space plays an important role.

A staircase is placed at the back to utilize more living space, often spoiled by the traditional tube house shape.

Glass windows alllow natural light to penetrate.

Floor-to-ceiling windows allow tons of natural light to penetrate the abode.

The basic spatial structure of a normal tube house is often in the form of a staircase acting as the main axis, but architects of the house break the traditions by putting the case to the rear.

The basic spatial structure of a normal tube house is often in the form of a staircase acting as main axis, but architects of this house broke the tradition by placing it to the rear.

A closer look at the wooden facade.

A closer look at the wooden facade.

Photos by Trieu Chien.

 
 
go to top