Hanging garden of Hanoi

By Minh Trang   April 5, 2021 | 08:09 am GMT+7
A house in Hanoi embraces its owners’ love of nature with a big second-floor garden, creating a barrier between the living space and alter.
Located on a 480-meter-square plot in Hanoi’s Thanh Oai District, the house is divided into two parts: a worship area designed with traditional Vietnamese style, and a living space filled with greenery. The first floor consists of a parking lot and entertainment space.

Built on a 480- square-meter plot in Thanh Oai District, the house is divided into two parts: a worship area in traditional Vietnamese style and a living space filled with greenery. The first floor consists of a parking lot and entertainment area.

The worship area, living space and the 65-meter-square garden are located on the first floor with a view of a nearby paddy field.  The worship area, constructed by stones, woodtraditional red roof, and the living space are divided by the garden.

The worship area, living space and 65m2 garden are on the second floor with a view of nearby paddy fields. The worship area, built in stone and wood and with a traditional red roof, and the living space are separated by the garden.

The garden is surrounded by a lobby, which shelters the house from natural light.

The garden is surrounded by a lobby, which shelters the house from the sun.

The garden that costs homeowners VND100 million to construct.

The garden cost the owners VND100 million ($4,349) to set up.

The worship area has traditional style with stone pillars and wooden doors.

The worship area has traditional stone pillars and wooden doors.

The living space has a totally different style with a modern touch.

The living space is modern.

The common space has a view of the green garden on the second floor.

The common space has a view of the garden.

Outdoor bath tub of the master bedroom has a paddy field view.

The outdoor bathtub in the master bedroom has a view of the rice fields.

The house and its garden at night.

The house and its garden at night.

Photos by ZMA Architects

 
 
go to top