Architects with chutzpah put a pool in Saigon living room

By Moc Mien   April 20, 2019 | 09:00 am GMT+7

A narrow land lot becomes a vast residence with a three-storey continuous garden and a swimming pool in the living room.

Nhà Sài Gòn giấu bể bơi dài 11 mét trong phòng khách

Nhà Sài Gòn giấu bể bơi dài 11 mét trong phòng khách

The special house is about 15 minutes drive from downtown HCMC. It is a three-level brick building built on narrow 7x20 meter piece of land. Two things that make this house stand out are: a continuous garden that runs up to the terrace; and a swimming pool inside the living room.Nhà Sài Gòn giấu bể bơi dài 11 mét trong phòng khách

Nhà Sài Gòn giấu bể bơi dài 11 mét trong phòng khách

Architects Vo Trong Nghia and Tran Thi Hang, paid heed to the clients' request to having a large garden, by dividing it into smaller connected gardens.Nhà Sài Gòn giấu bể bơi dài 11 mét trong phòng khách

Nhà Sài Gòn giấu bể bơi dài 11 mét trong phòng khách

The total area used for planting greenery is 50 square meters, accounting for more than 30 percent of the constructed area. The garden runs continuously across twelve flights of stairs that allow residents can access the top floor without going inside any room.Nhà Sài Gòn giấu bể bơi dài 11 mét trong phòng khách

The indoor swimming pool runs along the house's entire length right in front of the living room.Nhà Sài Gòn giấu bể bơi dài 11 mét trong phòng khách

The house has a twisting configuration due to various terrace sizes created by rooms with different functions on each floor. The gaps created by the twisting bring more natural sunlight and outside air.Nhà Sài Gòn giấu bể bơi dài 11 mét trong phòng khách

Nhà Sài Gòn giấu bể bơi dài 11 mét trong phòng khách

Nhà Sài Gòn giấu bể bơi dài 11 mét trong phòng khách

Its interior space, including the bedroom, adopts a minimalist approach and emphasizes its practical aspects.

Nhà Sài Gòn giấu bể bơi dài 11 mét trong phòng khách

The bathroom looks like a miniature pool.

Nhà Sài Gòn giấu bể bơi dài 11 mét trong phòng khách

The house was constructed with local bricks to not only reduce its carbon footprint but also give it a rustic feel.

Photos by Hiroyuki Oki

 
 
go to top