Architects extend Ba Ria-Vung Tau house over street to add space

By Minh Trang   October 8, 2020 | 09:55 am GMT+7
A renovated house in Ba Ria-Vung Tau uses blocks jutting in and out to create more indoor space and added greenery.
On a 112-meter-square plot in southern Ba Ria - Vung Tau Province, a family wanted to renovate their house to create maximum space and usable area, as well as make the most of the green space. Architects decided to use lightweight structures with iron frames, glass and cementboards to change the internal space and save costs in terms of both materials and construction labor.

On a 112 square meter plot in the southern province of Ba Ria - Vung Tau, architects responded to a family’s desire to create a lot more usable space while renovating their house by adding lightweight structures with iron frames, glass and cement-board plates. This not only transformed and considerably expanded its internal space but also saved costs in terms of both materials and construction labor.
The "blocked" rooms open to the balcony on two fronts, thanks to the street-corner location of the plot.

The work was renovated into 9 rooms for rent (studio room), arranged as follows:  1stfloor: garage, reception and 1 studio.  2ndand 3rd floor : Each floor has 03 studios with private toilet, wide open space.  Garret floor: renovated into 02 vip apartments with a larger area and dry-cleaning area.

A view of the renovated house from the outside, with its various blocks jutting out of the main structure. After the renovation, the house has nine rooms that can be rented out.

The colorful bungalows rotate in different directions to create a strong sense of movement inside the house.

The colorful mini-bungalows on the second and third floors "rotate" in different directions, creating a strong sense of movement and dynamism inside the house.

Another bungalow block on the third floor.

Another bungalow block on the third floor.

Diagram of six bungalows in six bedrooms.

The architects’ diagram of six bungalows in six bedrooms. Each of these is an integrated bedroom with its own wardrobe and kitchen.

Two garret apartments are more rustic and minimalistic than those downstairs.

Two garret apartments are more rustic and minimalistic than those downstairs.

The garret has a traditional tiled roof, an open view to the hanging garden and a mountain outside.

The garret has a traditional tiled roof, an open view to a hanging garden and a distant mountain.

The house is filled with greenery. It took homeowners four months with the cost of VND3 billion ($129,040) to build the house.

The renovation has allowed the house to host a lot of greenery. It took homeowners four months and VND3 billion ($129,040) to renovate their house.

Photos by Quang Dam

 
 
go to top